nieuws

Onderzoek gezondheidsverklaringen naar Fischer

Archief

Maandagochtend zal het Breed Platform Verzekerden en Werk de resultaten van het onderzoek ‘Vragen bij gezondheidsvragen’, uitgevoerd door de Consumentenbond, overhandigen aan Eric Fischer, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars. In dit rapport is nader bekeken hoe verzekeraars omgaan met de gezondheidsverklaringen die consumenten moeten invullen voordat zij in aanmerking komen voor een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Aanleiding voor het onderzoek is de modelgezondheidsverklaring die het Verbond sinds 1 april 2004 aan zijn leden adviseert als uitvloeisel van de Wet Medische Keuringen. De resultaten van dit onderzoek zijn volgens het Breed Platform “belangrijk voor de positie van de consument ten opzichte van verzekeraars en mede belangrijk in het kader van de verdere marktwerking, waarin de uitvoering van zorg- en sociale zekerheidsverzekeringen steeds meer geprivatiseerd wordt”. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.