nieuws

Omzetdaling Zwitserleven

Archief

De premieomzet van Zwitserleven is in de eerste helft van dit jaar gehalveerd tot e 533 mln.

De halvering komt grotendeels voor rekening van een eenmalige koopsomstorting vorig jaar van het pensioenfonds van bouwbedrijf HBG. Zonder die koopsom van e 570 mln resteert een omzetdaling van 6% tot e 533 (566) mln. De collectieve premie-inkomsten daalden met 13%, terwijl de premies uit individuele levenpolissen juist met 3% stegen.
Zwitserleven wijt de omzetdaling (exclusief HBG) aan een lagere autonome groei door gelijkblijvende salarissen en aan het stopzetten van twee pensioencontracten: één door oprichting van een ondernemingspensioenfonds en één na een bedrijfsovername. Voor de nabije toekomst verwacht Zwitserleven juist nieuwe omzet te verkrijgen van pensioenfondsen, die vanwege extra toezichtseisen en de zwakke aandelenmarkten eerder geneigd zouden zijn hun aanspraken bij levensverzekeraars onder te brengen.
Moeder Swiss Life is vooral tevreden met de ontwikkeling van het operationele resultaat, dat in de eerste helft van dit jaar verbeterde tot e 45 (20) mln. Kostenreducties en een positieve ontwikkeling van het technische resultaat noemt Zwitserleven als grondslagen voor de stijging.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.