nieuws

Omzet van Nationale Borg stijgt naar ruim f 65 mln

Archief

Nationale Borg (ING), aanbieder van bankgaranties, fraude- en geldverzekeringen, heeft vorig jaar een premie-inkomen bereikt van f 65,5 (61,0) mln.

De maatschappij spreekt van een voortgezette groei van bankgaranties en borgtochten. “Het gaat daarbij met name om douane- en EU-garanties en om uitvoerings- en leveringsgaranties voor bouwprojecten en kapitaalgoederen”, aldus Nationale Borg. In het directe garantie- en verzekeringsbedrijf werd een omzetstijging van 17,5% gerealiseerd.
Daarnaast herverzekert Nationale Borg gelijksoortige risico’s afkomstig van collega-verzekeraars in binnen- en buitenland. In het herverzekeringsbedrijf bedroeg de omzetgroei 3,7%.
Het totale bedrag waarvoor de maatschappij de verplichtingen van Nederlandse en Belgische cliënten garandeert, steeg tot f 4,6 (4,0) mld.
Lager resultaat
Het verzekeringsresultaat liep, vooral onder invloed van enkele grote schades, terug tot f 9,0 (9,9) mln. De nettowinst beliep f 10,0 mln tegen f 15,3 mln in 1998, toen de winst een impuls kreeg door een uitzonderlijke bate van f 4,7 mln (verkoop van participatie in NCM).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.