nieuws

Omzet Robein groeit in 2005

Archief

De premieomzet van levensverzekeraar Robein is in het eerste kwartaal van dit jaar met 6% gestegen tot € 27,5 mln. In 2004 was de premieomzet al met 14% gestegen tot € 72,2 (63,1) mln. De stijging komt uit koopsompolissen. De Koopsom Garant Polis was vorig jaar al goed voor 37% van de premieomzet; in het eerste kwartaal van 2005 is dit aandeel opgelopen tot 50%.

Robein behaalde vorig jaar een nettowinst van € 1,4 mln, na een jaarverlies van € 2,3 mln in 2003. In dat jaar moest Robein € 6,65 mln opzij zetten voor een schadeclaim van een ontevreden beleggingsklant van Robein Bank. Dat gebeurde onder de noemer “het maximaal mogelijke leed”. Dat blijkt iets genuanceerder te liggen. Aan de voorziening ‘schadeclaims’ is vorig jaar namelijk nog eens € 3 mln toegevoegd. Er loopt bij de Haagse rechtbank overigens nog een hoger beroep.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.