nieuws

Omzet Onderlinge ‘s-Gravenhage stijgt

Archief

De premieomzet van Onderlinge ‘s-Gravenhage is vorig jaar met bijna 15% gestegen tot € 102 (89) mln. Direct ingaande lijfrenten stuwden de koopsomproductie tot € 50,5 mln (+24%), terwijl de periodieke premieomzet met 7% toenam tot € 51,3 mln. De productie steeg – in termen van verzekerd kapitaal – met 6,4% tot € 379 mln. Na een verval van € 246 (232) mln resteert een totaal verzekerd bedrag van bijna € 3,2 mln, verdeeld over zo’n 480.000 levensverzekeringen.

De polishouders kunnen een winstbijschrijving van € 15,9 (15,3) mln tegemoet zien, zijnde 95% van de nettowinst van Onderlinge ‘s-Gravenhage. Die winst werd nog gedrukt door een toename van € 1,6 mln in de uitbetaalde provisies, acquisitiekosten die de Haagse maatschappij direct ten laste brengt van het resultaat. De beheers- en personeelskosten werden echter met 3% teruggebracht tot € 17,6 mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.