nieuws

Omzet Euler Hermes stijgt

Archief

Kredietverzekeraar Euler Hermes heeft in het eerste kwartaal in ons land _ 12,0 (11,1) mln omzet geboekt, 8% meer dan een jaar eerder. Wereldwijd boekte het concern een omzetgroei van 4% tot _ 498,5 (477,3) mln.

Vorig jaar is de brutopremieomzet van de tweede kredietverzekeraar van ons land met 17% gestegen tot _ 30,1 (25,7) mln, blijkt uit het jaarverslag. Het bedrag aan uitgekeerde schaden is gedaald, maar de dotatie aan schadevoorzieningen was wel hoger dan in 2004: _ 1,6 mln, tegen _ 245.000 in 2004. Reden daarvoor is het gestegen exportrisico op de belangrijkste exportmarkten. Inclusief de toevoeging aan de voorzieningen bedroegen de schaden voor eigen rekening totaal _ 9,3 (8,7) mln.
Het technisch resultaat is in 2005 uitgekomen op _ 1,1 (0) mln dankzij kostenbeheersing en risicomonitoring. De nettowinst bedroeg _ 1,9 (1,2) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.