nieuws

Omzet AXA over 1994 naar f 750 mln

Archief

AXA Equity & Law heeft over 1994 een omzet van f 750 mln behaald, een toename van 8%. Het bruto premie-inkomen nam met 7% toe naar f 494 mln.

De groei in premie-inkomen en omzet is volgens AXA te danken aan de hogere produktie via het onafhankelijk intermediair. Het aantal aanvragen voor verzekeringen steeg volgens de maatschappij met 15%.
Met name de produktie via assurantiebedrijven van de banken is sterk teruggelopen, ten gunste van deze aan banken gelieerde verzekeraars, aldus AXA.
Medio mei wordt het jaarverslag gepubliceerd.
AXA, het Franse moederbedrijf, bereikte onlangs overeenstemming over een strategische samenwerking met het Australische ‘National Mutual’, de op één na grootste levensverzekeraar van Australië en Nieuw Zeeland met grote aanwezigheid in Azië (Hongkong). AXA stopt 1,5 mld gulden in deze samenwerking om een verdere groei in Australië en Azië te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.