nieuws

Oktober goede lijfrentemaand

Archief

De verkoop van uitgestelde lijfrenteverzekeringen is in de maand oktober 25% hoger uitgevallen dan die in oktober 2003. Volgens cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) leverden 8.700 polissen in totaal € 111,1 (88,7) mln premie op. Het derde kwartaal had eenzelfde beeld te zien gegeven, nadat het eerste halfjaar juist een lagere productie opleverde.

De totale individuele levenproductie kwam in oktober uit op 89.400 polissen (-17%), goed voor € 497 mln premie (-1%). De onderliggende premieverschillen zijn evenwel enorm. De periodieke premies waren met € 113 (162) mln liefst 30% lager dan een jaar eerder, terwijl de koopsommen juist 13% meer opleverden: € 384 (341) mln. Daarvoor verantwoordelijk zijn onder meer de direct ingaande lijfrenten: 5.300 DIL-polissen (+30%) leverden  in oktober € 221 mln premieomzet op, een groei van 6%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.