nieuws

OBP probeert adviesloze hypotheek uit

Archief

Intermediairbedrijf OBP Groep uit Houten biedt sinds kort onder het label AA-Nederland een hypotheek aan die kan worden gesloten zonder contact met een adviseur. “Het is een eigen actieproduct, dat we deze zomer willen uitproberen. In toenemende mate worden wij geconfronteerd met signalen dat er in de markt behoefte is aan eenvoudige hypotheekproducten die zonder noemenswaardig advies kunnen worden afgenomen”, licht directeur Erik Jan Visser toe. “We willen zelf eens onderzoeken hoe groot die belangstelling daadwerkelijk is.”

De klant betaalt standaard € 750 kostenvergoeding in plaats van de volledige afsluitprovisie, mits men de hypotheek direct online of telefonisch sluit. Wil men toch persoonlijk advies, dan brengt OBP 1% afsluitkosten in rekening. “Door het advieselement te schrappen, hoeft er geen adviseur te worden ingeschakeld. Dat scheelt ons aanzienlijk in de kosten, wat de korting op de afsluitprovisie compenseert.”
De AA-Nederland-hypotheek kan niet met NHG worden gesloten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.