nieuws

NVA zeer ongelukkig met ingrepen ONVZ

Archief

De NVA stelt in een brief aan ONVZ zeer ongelukkig te zijn met de aangekondigde maatregelen (zie AM Signalen 57)

Het verbaast de NVA dat dit zo kort na de jaarwisseling gebeurt. Had dit niet op een andere manier gekund, vraagt zij zich af. Zorgverzekeraars als CZ en Delta Lloyd herkennen de problemen door overconsumptie bij ONVZ niet. “Er is geen groep die bewust naar ons toegekomen is om te overconsumeren”, aldus CZ-woordvoerder Dirk-Jan Westerwoudt. “Maar dat ONVZ een ruimhartig beleid voerde, was bekend. Eens betaal je daar leergeld voor.” Dat ONVZ in het vierde kwartaal geconfronteerd werd met een nog hogere schadelast, verbaast hem niet. “Mensen sparen hun rekeningen op en sturen die pas aan het eind van het jaar in. Daar kan je niet door verrast worden.” Ook Delta Lloyd herkent de problemen niet. “Wij hebben goed inzicht in het claimgedrag van onze verzekerden.” Avéro Achmea daarentegen zegt ook overconsumptie te zien bij de luxe pakketten. “Wij hebben per 1 januari voorwaarden aangescherpt en de premies met gemiddeld 11% verhoogd.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.