nieuws

NVA sluit 6% van totale hypotheekproductie

Archief

Het totale aantal via NVA-kantoren gesloten hypotheken bedroeg vorig jaar 34.650. Dat is ruim 6% van de totale hypotheekmarkt waar 524.253 hypotheken gesloten werden.

Dit blijkt uit een enquête onder 224 NVA-leden. Het gemiddelde NVA-kantoor sloot 33 hypotheken met een totale hypotheekomzet van f 5.885.000. Het aantal afgesloten hypotheken is sterk afhankelijk van de inkomensklasse van de NVA-kantoren. Een kantoor met een inkomensklasse van minder dan f 600.000 sloot gemiddeld zestien hypotheken, de kantoren in de inkomensklasse van meer dan f 2,4 mln verwerkten gemiddeld 98 hypotheken.
De NVA-kantoren zagen de provisie-ontvangsten uit hypotheken het sterkst groeien, namelijk met 26,8%. De provisie-ontvangsten uit assurantiën en financiële dienstverlening namen toe met 10,9%, die uit schadeverzekeringen met 8,3% en die uit levensverzekeringen met 13,3%.
De kosten voor de NVA-kantoren groeiden gemiddeld met 5,3%, het bedrijfsresultaat nam toe met 19,3%, het totale aantal polissen met 5%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.