nieuws

NVA: ‘Let op acceptatiebeleid zorgverzekeraars’

Archief

De NVA waarschuwt haar leden goed op te letten op het acceptatiebeleid van zorgverzekeraars.

De belangenorganisatie komt tot deze waarschuwing na enkele signalen van leden dat het aangeboden zorgverzekeringspakket niet overeenkomt met het huidige pakket. “De verzekeraars accepteren de bestaande verzekerden weliswaar op basis van non-selectie voor het aanvullende pakket, maar in de polisvoorwaarden staan uitsluitende bepalingen voor vergoeding van behandeling van ziekten die al bestonden voor het totstandkomen van de nieuwe verzekering.”
De NVA wil verder niet op de zaak ingaan. “We hebben verder geen concrete informatie. Het kan een incident zijn. Maar mochten we meer reacties binnenkrijgen, dan gaan we het nader onderzoeken”, laat woordvoerster Irene Okkerman weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.