nieuws

NVA dwingt NN-kantoren tot vertrek

Archief

De ING Assurantiekantoren zijn niet langer lid van de NVA

De door AM onthulde productieverplichtingen (60% tot 90% moet naar de aandeelhouder) zijn de NN-captives opgebroken. “Het bestuur van de NVA is er niet van overtuigd dat de ING Assurantiekantoren aan de statuten voldoen. Ze hebben ons er onvoldoende van kunnen overtuigen dat ze vrij zijn in hun advies”, luidt de NVA-verklaring. De kantoren waren goed voor één lidmaatschap van 10 hoofd- en 53 nevenvestigingen. “Wij hebben het lidmaatschap opgezegd”, stelt Jacques Huysmans, directeur van ING Assurantiekantoren. Volgens hem zijn de kantoren wel adviesvrij. “Wij zijn ongebonden, selectief. We doen met een beperkt aantal verzekeraars zaken en hebben met geen van hen contractuele productieverplichtingen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.