nieuws

NVA bezorgd om provisie ziektekosten

Archief

De NVA wil dat zorgverzekeraars snel duidelijkheid verschaffen over de provisie die tussenpersonen tegemoet kunnen zien bij het sluiten van een basisverzekering en aanvullende ziektekostenpolissen. “Te veel onzekerheid daarover bemoeilijkt het intermediair bij het nemen van investeringsbeslissingen, bijvoorbeeld over opleidingen.”

De NVA is evenzeer bezorgd om de hoogte van de beloning. “Tegenover adequate dienstverlening van het intermediair moet een adequate beloning staan. Huidige berichtgeving van de zijde van verzekeraars stelt de NVA niet gerust.” De eerste signalen daarover duiden op een provisie van 2% tot 3% voor de basisverzekering.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.