nieuws

Nu ook individueel ANW-produkt Aegon

Archief

Na het collectieve ANW+ Pensioen heeft Aegon nu ook het individuele ANW-produkt op de markt gezet. De risicoverzekering, die enkele varianten kent, is gedoopt tot Aegon Nabestaanden Pensioen.

Het Aegon Nabestaanden Pensioen voorziet in een standaard- en een maatwerkoplossing van het ANW-hiaat. Bij de standaardrisicoverzekering ontvangt de partner direct na het overlijden een maandelijkse uitkering, ongeacht eventuele inkomsten of ANW-uitkering. De uitkering is op jaarbasis minimaal f 22.800 en maximaal f 10.000.
Maatwerk betekent dat de partner na het overlijden eenmalig een belastingvrij bedrag ontvangt. Deze bepaalt vervolgens zelf – afhankelijk van de situatie (bijv. leeftijd jongste kind) – op welk moment hiermee een rente-uitkering wordt aangekocht. Het Nabestaanden Pensioen kan ook op twee levens gesloten worden.
Collectief
Het collectieve ANW+ Pensioen staat alweer enige tijd op de Aegon-schappen. Ook dit produkt heeft een standaard- en maatwerkvariant, dat wil zeggen een direct ingaande of een uitgestelde maandelijkse uitkering.
Voorwaarde voor het collectieve contract is dat ten minste 75% van de personeelsleden met een ANW-gat (minimaal 10 werknemers) deelnemen. Aegon belegt de ingelegde premies. Met behulp van de overrente kan de uitkering jaarlijks worden aangepast aan de ANW-index.
Het intermediair krijgt bij het sluiten van ANW-contracten met nieuwe relaties een interessante provisie: 50% over de eerste f 5.000 premie, 40% over de volgende f 10.000 en 20% over de rest. In totaal maximaal f 15.000. De doorlopende provisie is 2%. Die twee procent vormt bij bestaande relaties de totale provisie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.