nieuws

NPM Capital neemt Independer over

Archief

Investeerder NPM Capital heeft samen met de Borghols Groep, onder meer eigenaar van verzekeraar Paerel Leven, internetvergelijker Independer

nl overgenomen van het Britse Apax. Het management heeft zijn belang eveneens uitgebreid. “Beide aandeelhouderspartijen hebben nu ongeveer de helft”, zegt directeur Edmond Hilhorst. “Er is gedeeld zeggenschap, waarbij NPM wel invloed heeft maar geen doorslaggevende stem.” Hilhorst is blij met de nieuwe investeerder, die volgens hem goed bij Independer past. “Het is een Nederlands bedrijf, dat zich ook richt op financiële dienstverlening en gezondheidszorg. Verder heeft het zich ten doel gesteld om verder uit te breiden binnen e-commerce.” Independer verwacht dit jaar een omzet van € 20 mln te realiseren, waarvan grofweg tweederde uit verzekeringen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.