nieuws

NOWM stopt met avb-tekening

Archief

De Groningse verzekeraar NOWM (onderdeel van Aegon) stopt met het sluiten van aansprakelijkheidsverzekeringen voor bedrijven.

“Het gaat bij ons om een kleine productgroep, die moeilijk rendabel te maken is”, aldus directeur mr. Martin Scholtens. Uit avb-polissen ontving NOWM vorig jaar ruim f 3 mln aan premie-inkomen. De schadelast lag hoger.
Behalve de beperkte omvang van de portefeuille en de samenstelling daarvan, spelen ook de ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie een rol. Lopende avb-contracten worden gecontinueerd tot het einde van de contractsduur, nieuwe risico’s zullen niet meer worden getekend. In dit verband wordt er overigens op gewezen dat garageverzekeringen tot het assortiment blijven behoren. De NOWM is vooral actief in de sectoren hout-, metaal- en kunststofverwerkende industrie, grafische industrie, mengvoederbedrijven en bouwbedrijven. “Binnen deze segmenten wil NOWM zich verder specialiseren in het verzekeren van brand- en bedrijfsschaderisico’s en het adviseren op het gebied van riskmanagement.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.