nieuws

NOWM haalt schepen- verzekeraar binnen

Archief

Erasmus-dochter NOWM heeft de scheepvaartverzekeraar DOV overgenomen.

In verband met de overname is Scheepsverzekeringsmaatschappij Compact ‘DOV’ medio augustus omgezet van een onderlinge in een NV. DOV – de initialen stonden voor De Onderlinge Vriendschap – is opgericht in 1835 als verzekeraar voor de binnenvaart, Ondertussen is DOV voornamelijk pleziervaartuigenverzekeraar. DOV was en is, net als NOWM, gevestigd in de stad Groningen. Het jaarlijkse premie-inkomen bedraagt circa f 4 miljoen. “DOV past uitstekend bij Erasmus, want die doet tamelijk veel in de vaartuigensector”, zegt Henk van Calcar, directievoorzitter van Erasmus Verzekeringen, die (mede) de directie voert over NOWM en DOV.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.