nieuws

Notariaat verandert beleidsregel niet

Archief

Ondanks verzoeken van hypotheekadviseurs en verzekeraars is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) niet van plan de beleidsregel ‘Beperking uitbetaling derdengelden bij onroerendgoedtransacties’ aan te passen

De VVHN vreest dat consumenten die bij het sluiten van een hypotheek ook verzekeringen sluiten hierdoor in de problemen komen, omdat notarissen geen premies voor woonlastenverzekeringen meer mogen overmaken. “Hypotheekadviseurs en woonlastenverzekeraars preken voor eigen parochie en niet voor de consument”, zegt woordvoerster Albers van de KNB. “Het is nu volkomen transparant voor de consument omdat hij weet hoeveel hij waarvoor moet betalen. In het kader van fraudebestrijding is het belangrijk dat geldstromen helder verlopen. Daar gaan we geen uitzonderingen voor verzekeraars of het intermediair voor maken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.