nieuws

Noordhollandsche: WA-premie met 7 tot 10% omhoog

Archief

De Noordhollandse van 1816 verhoogt per 1 april de WA-premies voor motorrijtuigverzekeringen met 7% en voor inwoners van de vier grote steden zelfs met 10%.

Voor de cascodekking is het beeld nog gevarieerder. In de regio’s 1 en 2 blijft de premie ongewijzigd, in regio 3 stijgt deze 5% en in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht 10%. De premies voor beperkt casco stijgen overal met 5%.
Als reden voor de premieverhoging noemt de Noordhollandsche met name de toegenomen verhaalsmogelijkheden voor sociale verzekeraars. “Daarnaast neemt het aantal diefstal- en ruitschades weer toe.”
Omdat er de laatste tijd slechts een geringe vraag is naar de Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) – men kiest in het algemeen voor de Ongevallen Inzittendenverzekering – heeft de maatschappij besloten om in beginsel geen nieuwe SVI’s meer te accepteren. Bestaande verzekeringen worden gehandhaafd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.