nieuws

Noordhollandsche: fusie met brandonderlinge

Archief

De Noordhollandsche van 1816 heeft groen licht van de Verzekeringskamer gekregen voor een juridische fusie met haar brandonderlinge Noordhollandsche.

In het kader van deze juridische fusie worden alle schadeverzekeringen van de brandwaarborgmaatschappij geïntegreerd in de portefeuille van de NV Algemene Verzekeringsmaatschappij Noordhollandsche van 1816.
De over te dragen portefeuille van de brandonderlinge heeft een brutopremie-omzet over 1996 van f 2,6 mln, een totaal brancheresultaat van f -0,2 mln en een nettowinst van f 1,8 mln. De NV had over 1996 een f 63,7 mln brutopremie, een totaal brancheresultaat van f 6,3 mln en een nettowinst van f 3,4 mln. De brandwaarborgmaatschappij Noordhollandsche van 1816 boekte over 1996 een brutopremie van f 15,5 mln, een totaal brancheresultaat van f 0,7 mln en een nettowinst van f 2,3 mln.
De fusie van brandonderlinge Noordhollandsche met de NV is van kracht geworden per 11 december en zes dagen later afgekondigd in de Staatscourant. Polissen kunnen tot maximaal drie maanden na deze datum worden opgezegd door verzekeringnemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.