nieuws

Noord Braband neemt uitvaartportefeuilles over

Archief

Noord Braband gaat een viertal verzekeringsportefeuilles van uitvaartverenigingen overnemen. De dochter van Delta Lloyd was al risicodrager van de natura-uitvaartpolissen.

Noord Braband, een loondienstverzekeraar, verkoopt zelf geen natura-uitvaartverzekeringen. Op uitvaartgebied hebben de adviseurs alleen kapitaalverzekeringen te bieden. Wel treedt de maatschappij al enige tijd op als herverzekeraar van een viertal uitvaartverenigingen.
Die verenigingen stoten hun verzekeringsportefeuille met het oog op de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN) af. Het gaat in elk geval om de Algemene Uitvaartvereniging ‘Den Helder’ en de uitvaartvereniging ‘IJmond en Omstreken’. Met twee andere verenigingen is Noord Braband nog in onderhandeling.
Noord Braband, dat over een WTV-vergunning beschikt, wordt nu eerste verzekeraar van de polissen. Voorlopig zal de Waalwijkse verzekeraar zelf nog geen natura-verzekeringen gaan verkopen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.