nieuws

Nog geen nieuwe cao voor CED

Archief

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het personeel van CED verlopen uiterst stroef. Na vijf onderhandelingsronden tussen de werkgever en de vakorganisaties is er nog steeds geen overeenstemming bereikt.

Wel heeft CED een eindbod uitgebracht, maar dat is door De Unie met een negatief stemadvies voorgelegd aan de leden. Heet hangijzer is het voorstel van CED de cao een looptijd van drie jaar te geven. Dat is onbespreekbaar voor De Unie: “Althans niet in combinatie met het bescheiden loonbod van CED voor het tweede en derde jaar,” aldus bestuurder Arie van Dijk.
Het zal duidelijk zijn dat CED een heel andere kwalificatie geeft aan het loonbod dat nu op tafel ligt en dat neerkomt op een salarisverhoging van 3% in 2008, 3,25% in 2009 en 3,5% in 2010. “Wij vinden dit een dijk van een bod. Het is veel beter dan de verzekerings-cao, die voorziet in een loonsverhoging van 3% in 2008 en 1,5% in 2009”, aldus de woordvoerder.
Naast een hoger loonbod wil De Unie dat CED de hoogte van de pensioenfranchise en de werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering bijstelt. De vorige cao van CED liep af op 31 december vorig jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.