nieuws

NN wil ANW-hiaat collectief dichten

Archief

Nationale-Nederlanden vindt dat het ANW-hiaat het beste collectief kan worden gedicht. De maatschappij biedt werkgevers daartoe twee keuzemogelijkheden: de ANW-Basis verzekering en de ANW-Extra verzekering. En als het echt niet anders kan, is er altijd nog een individuele oplossing mogelijk.

De verzekeringsoplossing voor het ANW-hiaat moet volgens NN geïntegreerd worden in de bestaande pensioenregelingen. De keuze voor één van de twee produkten is aan de werkgever. De ANW-Basis voorziet in een nabestaandenpensioen als na overlijden van de werknemer er geen kinderen onder 18 jaar (meer) worden verzorgd. De ANW-Extra is ruimer. De uitkering gaat direct bij overlijden van de werknemer in, ongeacht eventueel te verzorgen kinderen.
Als individuele oplossing voor het ANW-hiaat denkt NN aan de bekende Man/Vrouw-Polis of een andere risicoverzekering op maat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.