nieuws

NN schrapt één op de zes banen

Archief

Bij Nationale-Nederlanden verdwijnt in de komende twee en een half jaar ruim 15% van de 6.200 vaste arbeidsplaatsen. Nog dit jaar zullen tweehonderd arbeidsplaatsen vervallen, met name in de Haagse en Rotterdamse hoofdkantoren. “Het betreft functies in de gehele organisatie”, aldus NN. Uiteindelijk zullen duizend arbeidsplaatsen verdwijnen. NN beoogt met “de kostenreductie en grotere efficiency in de organisatie” de jaarlijkse kosten met € 235 mln terug te brengen. Die jaarlijkse besparing moet in 2007 gerealiseerd zijn.

Een deel van de arbeidsplaatsen zal vervallen door natuurlijk verloop, maar voor een groot aantal ‘boventallige’ medewerkers zal het niet mogelijk zijn om binnen de organisatie te worden verplaatst, zo voorziet NN. Het vlaggenschip van ING Groep verwacht over de komende drie jaar aan kosten voor vertrekregelingen € 75 mln kwijt te zijn. NN zal, onder meer met een mobiliteitscentrum, opleidingen en scholing, medewerkers helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het sociaal plan van ING is van toepassing.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.