nieuws

NN komt toch met unisekstarief

Archief

Nationale-Nederlanden introduceert per 1 januari toch een unisekstarief voor pensioenverzekeringen op basis van beschikbare premie. NN had eerder gezegd daar pas in 2006 aan toe te komen.

De invoering van sekseneutrale pensioenpremies valt samen met een vernieuwing van het NN-BedrijfsPensioen. Omdat dit product straks ook voor één deelnemer (bijv. directeur-grootaandeelhouder) beschikbaar is, wordt het BedrijfsPensioen het exclusieve beschikbare-premieproduct van NN. Deelnemers kunnen kiezen tussen een euroverzekering met gegarandeerde opbouw plus maatschappijwinstdeling en een beleggingsverzekering. NN heeft verder de provisieregeling flexibel gemaakt.
In relatieblad Nu waarschuwt de maatschappij voor vertraging in de administratie. “Het aanpassen van een groot deel van onze portefeuille vraagt natuurlijk tijd. Doorlooptijden van bepaalde werkstromen zullen in 2005 nog onder het gewenste niveau liggen, maar op termijn draagt de manier waarop wij deze klus klaren bij aan een betere dienstverlening”, claimen de commerciële directeuren Maarten Edixhoven en Erik Muetstege. “Er komt nu één modern systeem in plaats van aparte systemen voor euro- en beleggingsverzekeringen. Daarmee kunnen we doorlooptijden versnellen en de kans op fouten verkleinen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.