nieuws

NN komt met Verkeersschade- verzekering voor werknemers

Archief

Nationale-Nederlanden heeft de ‘Verkeersschadeverzekering voor werknemers’ ontwikkeld. De polis biedt dekking bij ongevallen die zich voordoen als de werknemer “in opdracht of met goedvinden van” de werkgever aan het verkeer deelneemt, met uitzondering van woon-werkverkeer.

Deze Verkeersschadeverzekering gaat verder dan alleen opvulling van het hiaat dat concreet is geworden door het ‘Arena-arrest’ van de Hoge Raad van 12 januari van dit jaar. Er is namelijk niet alleen dekking voor de bestuurder van een motorrijtuig, maar ook dekking voor de werknemer die in de ‘baas z’n tijd’ als voetganger of fietser aan het verkeer deelneemt, danwel per trein, tram of bus reist.
Voor lopende en fietsende werknemers geldt wel als voorwaarde dat bij het ongeval een andere partij (waaronder te verstaan een motorrijtuig, trein of tram) is betrokken die op dat moment eveneens aan het verkeer deelneemt. @PLI = Omdat deze collectieve verzekering maatwerk vereist, zijn de tarieven op aanvraag. (Zie ook pag. 24)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.