nieuws

NN kiest eigen weg in versturen kostenoverzichten-De Ruiter

Archief

Klanten met een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden hebben niet allemaal voor 1 april een kostenoverzicht in huis volgens de modellen die de commissie-De Ruiter heeft voorgesteld.

Het Verbond van Verzekeraars heeft vorig jaar bij de leden aangegeven dat uiterlijk 1 april van dit jaar houders van een beleggingspolis moeten zijn geïnformeerd over de jaarlijkse kosteninhoudingen. NN houdt nu echter voor de verzending de polisverjaardag aan, wat betekent dat ook in december nog overzichten bij verzekerden op de deurmat vallen. “Wij vinden dit de beste methode om de klant te informeren”, licht NN-woordvoerder René de Sévaux toe. “Het is logischer om het overzicht mee te sturen met de jaarlijkse waardeopgave. De verzekerden krijgen ook op deze manier gewoon wat toegezegd is.”
Het Verbond, waar NN-topman Ludo Wijngaarden de voorzittershamer hanteert, vindt de afwijkende houding van de ING-dochter niet zo’n probleem: “Zelfregulering is de eigen verantwoordelijkheid van de verzekeraar. Het gaat erom dat je kunt uitleggen aan je klant waarom je een andere werkwijze volgt. Dan is het goed”, vindt Verbondswoordvoerder Hennie Zoontjes. “Alleen is het naar onze mening het beste om het kostenoverzicht te koppelen aan de fiscale jaaropgave. Daarom hebben we ook die datum van 1 april aangehouden.”
Volgens Zoontjes is NN de enige maatschappij die zich niet aan dat beleid houdt. “De overgrote meerderheid heeft voor het eind van de maand alle verzekerden geïnformeerd.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.