nieuws

NN kiest bij aov voor CBS-index

Archief

Nationale-Nederlanden gaat bij de aov voor zelfstandigen de indexering baseren op de ontwikkeling van de prijzen en niet op die van de lonen. Als grondslag geldt het prijsindexcijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bij de indexering gebaseerd op de ontwikkeling van lonen wordt de koopkracht in tijden van loonmatiging of -bevriezing niet afdoende beschermd”, zo verklaart NN de keuze voor prijsindexatie.
Naast ‘CBS-index volledig’ biedt NN een tijdelijke en een uitgestelde variant. Bij de ‘CBS-index tijdelijk’ stopt de indexering na (1 jaar) arbeidsongeschiktheid en begint weer bij arbeidsgeschiktheid. Bij de derde variant ‘CBS-index uitgesteld’ vangt de indexering juist na (1 jaar) arbeidsongeschiktheid aan en stopt bij arbeidsgeschiktheid, waarbij het verzekerde bedrag dan wel wordt aangepast met de indexaties die gedurende de uitkeringsperiode hebben plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.