nieuws

NN draagt kleine technische portefeuille over aan Praevenio

Archief

Nationale-Nederlanden Schade heeft per 1 juni een deel van haar portefeuille technisch verzekeringen overgedragen aan de gespecialiseerde verzekeraar Praevenio, dochterbedrijf van Delta Lloyd.

De overgedragen portefeuille waarvoor de Verzekeringskamer inmiddels toestemming heeft gegeven, omvat uitsluitend machinebreuk(bedrijfsschade)- en koelschadeverzekeringen. Het brutopremiebelang dat met de overdracht is gemoeid, bedraagt f 2,8 mln. “De overgenomen portefeuille is een perfecte fit op die van Praevenio”, aldus een woordvoerder van Delta Lloyd.
Volgens NN past het afstoten van de technische portefeuille in het beleid om zich te focussen op kernactiviteiten met een substantieel volume. “We willen geen specialismen in huis houden voor bescheiden portefeuilles”, bevestigt NN-directielid Maarten Dijkshoorn. Volgens hem heeft NN nog geen beslissing genomen over de verkoop van de beursportefeuille. “We zijn nog met twee Nederlandse verzekeraars in onderhandeling”. Medio deze maand verwacht Dijkshoorn dat de knoop definitief zal worden doorgehakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.