nieuws

NN-directeur in bestuur PVK

Archief

Flip Klopper (50) is voorgedragen als lid van het bestuur van toezichthouder PVK (Pensioen- en Verzekeringskamer). Klopper is nu nog directielid van Nationale-Nederlanden.

Hij volgt per 1 mei Piet Keizer op. De twee andere PVK-bestuursleden zijn Dirk Witteveen (voorzitter) en Arnold Schilder (vertegenwoordiger van De Nederlandsche Bank).
Klopper kent Witteveen hoogstwaarschijnlijk van zijn tijd bij het ministerie van Financiën waar hij tot 1993 werkte, onder meer als hoofd van de afdeling Financiële Markten & Instellingen. In 1993 stapte Klopper over naar ING Bank als directeur Juridische Zaken. Die functie vervulde hij tussen 1994 en 1999 voor ING Groep. November 1999 werd Klopper statutair directeur van Nationale-Nederlanden, als opvolger van Gerard van Staveren. NN denkt een opvolger binnen enkele weken bekend te kunnen maken.
Flip Klopper

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.