nieuws

NMA wijst klachten tegen zorgverzekeraars af

Archief

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) wijst de klachten af van fysiotherapeuten en huisartsen inzake de weigering van zorgverzekeraars om met ieder individueel te onderhandelen over hun contract. De zorgaanbieders klaagden hierover bij de NMA, waarbij ze dit gedrag aanmerkten als misbruik van een economische machtspositie door de zorgverzekeraars. 

Na onderzoek concludeert de NMA dat de Mededingingswet niet dwingt tot individuele onderhandelingen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars, ook niet als een zorgverzekeraar een economische machtspositie heeft. Het staat een zorgverzekeraar vrij zijn eigen inkoopbeleid vorm te geven, mits de criteria die hij hierbij hanteert objectief, transparant en non-discriminatoir zijn. Er kan wel sprake zijn van misbruik als hij onredelijke voorwaarden wil opleggen, zoals bepaalde betalings- of leveringsvoorwaarden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.