nieuws

NMA vindt geen afspraken over zorgkortingen

Archief

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) heeft geen aanwijzingen gevonden dat zorgverzekeraars prijsafspraken hebben gemaakt over premiekortingen.

De verzekeraars hebben zich volgens de NMA aan de spelregels gehouden voor het verlenen van kortingen op collectieve zorgcontracten. “Wij zijn tevreden dat ons niet is gebleken dat er afspraken zijn gemaakt”, aldus René Jansen, lid van de raad van bestuur van de NMA. Ook bij de feitelijke kortingspercentages kon de autoriteit geen verboden afspraken vinden.
De NMA heeft verder de klacht van het Verbond van Zorgverzekerden (VVZ) bekeken. Dit verbond vermoedde dat de verzekeraars tot een boycot van VVZ hadden besloten, maar ook hier heeft de NMA geen aanwijzingen voor gevonden. VVZ heeft inmiddels collectieve contracten gesloten met vijf zorgverzekeraars, zo liet de NMA weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.