nieuws

NMA keurt fusie Achmea/Interpolis goed

Archief

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) geeft groen licht voor de samenvoeging van de activiteiten van Interpolis en Achmea. Het nieuwe Eureko krijgt volgens de NMA weliswaar “een relatief sterke positie” op zowel de schade- als de levensverzekeringsmarkt, maar “er blijven verschillende andere sterke schade- en levensverzekeraars actief die voor voldoende concurrentie zorgen”. Ook op het gebied van schadeverzekeringen voor de agrarische sector, waar “een sterke positie” ontstaat, is dat volgens de NMA het geval.

Het feit dat sprake is van de koppeling van de bancaire activiteiten van de Rabobank en de verzekeringsactiviteiten van de samengevoegde onderneming leidt niet tot het ontstaan of versterken van een economische machtspositie, stelt de kartelwaakhond.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.