nieuws

NMa buigt zich over instituut standaardisatie

Archief

De concept-statuten en het oprichtingsmemorandum voor een onafhankelijk standaardisatie-instituut in de verzekeringsbranche liggen op dit moment voor aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Zodra de NMa toestemming verleent, wordt het instituut opgericht.

De oprichting van het standaardisatie-instituut was voorzien voor september. “Wij hebben er op dit moment nog geen zicht op wat de oprichtingsdatum zal worden”, aldus ICT-bedrijf ABZ in een reactie.
“Zowel het programma als de voorbereiding van de oprichting van het instituut ligt echter niet stil. In de tussenliggende periode zal de operationalisering van het instituut worden voorbereid binnen het programma ketenintegratie, zoals was voorzien. Tot die tijd zal Branche Initiatieven zorgdragen voor het uitgeven van licenties op de standaarden en het certificeren van de gebruikers”, zo stelt ABZ.
De beoogde stichting wordt in de toekomst belast met de ontwikkeling, de vaststelling, het beheer en het onderhoud van gemeenschappelijke branchestandaarden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.