nieuws

Nieuwe zorgstelsel nog onbekend bij verzekerden

Archief

Het nieuwe zorgstelsel is bij veel verzekerden nog niet duidelijk. Slechts 5% van de ondervraagden is volledig bekend met het nieuwe stelsel; 45% is er deels mee bekend. Dit blijkt uit een peiling van MijnOpinie.nl onder 1.184 panelleden.

Nog geen 20% van de ondervraagden vinden dat meer marktwerking dé oplossing is voor de problemen in de gezondheidszorg; zes op de tien geeft aan meer marktwerking helemaal geen aanwinst te vinden. Slechts 17% verwacht dat het nieuwe stelsel leidt tot terugdringing van de lange wachtlijsten en 15% denkt dat de kwaliteit van de zorg toeneemt. Ook verwacht slechts 14% dat het nieuwe stelsel zal leiden tot een verbetering in het imago van de zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.