nieuws

Nieuwe WGA-dekking bij Allianz

Archief

Allianz Inkomensverzekeringen heeft het assortiment WIA-oplossingen uitgebreid met een dekking die het inkomen van gedeeltelijk arbeidsongeschikte werknemers aanvult tot 70% van het inkomen voor arbeidsongeschiktheid.

Voor deze dekking, waarbij ook rekening wordt gehouden met andere inkomsten, kan sinds deze maand gekozen worden binnen de WGA-Aanvulling Plus. Dit product biedt werkgevers de keuze tussen de nieuwe dekking die het inkomen aanvult tot 70% en een dekking die via een vernieuwde staffel in acht jaar tijd afneemt van 80% naar 60%. Voorheen kende de WGA-Aanvulling Plus uitsluitend een dekking die via een staffel in acht jaar tijd afliep van 70% gedurende de eerste vijf jaar, naar 60% gedurende de daarop volgende drie jaar tot 50% tot de pensioengerechtigde leeftijd. Deze dekking is nu verhoogd, waarbij vijf jaar lang 80% van het inkomen voor arbeidsongeschiktheid, vervolgens drie jaar lang 70% van het inkomen en ten slotte 60% van het inkomen tot de pensioengerechtigde leeftijd.
Prikkel
Naast deze dekkingen biedt Allianz Inkomensverzekeringen ook een verzekering waarbij de hoogte van de uitkering afhankelijk is van de mate van arbeidsongeschiktheid: de WGA-Aanvulling. De verzekeraar heeft nu drie verschillende dekkingen voor het WGA-gat in huis, die variëren in de mate waarin de werknemer wordt geprikkeld om zijn restverdiencapaciteit te benutten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.