nieuws

Nieuwe schadeprovisieregeling bij Stad Rotterdam en Woudsend

Archief

Het vervallen van tienjarige contractstermijnen gaat bij de ASR-werkmaatschappijen Stad Rotterdam en Woudsend gepaard met aanpassingen in de provisieregeling per 1 februari volgend jaar.

Voor inboedel- en woonhuisverzekeringen voor particulieren geldt voortaan bij vijfjarige contracten 10% afsluit- en 27,5% doorlopende provisie. Bij driejarige contracten geldt een afsluitprovisie van 5%. Voor opstal- en inventarisverzekeringen geldt bij ‘5 jaar’ eveneens een combinatie van 10% afsluit- en 27,5% doorlopende provisie.
Bij agrarische verzekeringen geldt straks niet meer de afsluitprovisie (100% voor Inhoud en Opstal respectievelijk 50% voor Bedrijfsschade), maar wordt vanaf het eerste jaar doorlopende provisie verstrekt. Deze doorlopende provisie is hoger dan voorheen: voor Inhoud en Opstal 20% (was 15%) en voor Bedrijfsschade 27,5% (was 20%).
Voor de avp en de particuliere ongevallenpolissen zal bij driejarige contracten een afsluitprovisie van 5% gaan gelden.
Bij de schadeverzekering voor verkeersdeelnemers en voor bestuurders wordt de doorlopende provisie verhoogd van 20% naar 25%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.