nieuws

Nieuwe opleiding in Groningen

Archief

In het hoge noorden hebben Hanzehogeschool Groningen (hbo) en het Noorderpoortcollege (mbo) een nieuwe opleiding op het gebied van financiële dienstverlening ontwikkeld: Financiële Dienstverlening/Financial Services Management.

Het betreft een zogeheten duale opleiding, een combinatie van leren en werken in de beroepspraktijk. Het opleidingstraject bestrijkt voor leerlingen het laatste jaar mbo (diploma mbo-Financiële Dienstverlening) en de eerste drie jaar hbo (diploma hbo-Financial Services Management).
De opleiding is onder andere gestoeld op de opleidingseisen van de Wet Financiële Dienstverlening. Ook de financiële bedrijfstak in noordelijke regio is betrokken bij de opleiding en levert input over welk type leerling men graag in dienst zou willen nemen. Zo zijn er een aantal profielen gemaakt waaraan leerlingen straks moeten voldoen. De opleiding gaat in augustus van start.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.