nieuws

Nieuwe naam Royal Insurance Global

Archief

Royal Insurance Global heeft een nieuwe naam gekregen: Royal & SunAlliance Global. De naamsverandering is het gevolg van de fusie tussen Royal Insurance en Sun Alliance in Engeland vorig jaar.

Royal & Sun Alliance Global in Rotterdam meldt dat na de fusie het netwerk is uitgebreid tot ruim 120 landen. “Hierdoor kunnen wij onze positie als leidende verzekeraar op het gebied van multinationale programmma’s verstevigen.” Het brutopremie-inkomen van de Rotterdamse verzekeraar bedroeg vorig jaar f 92,5 mln, in 1995 was dat nog f 87,5 mln.
Voor het nieuwe logo van Royal & SunAlliance Global is gekozen voor een kompasnaald die de nieuwe organisatie symbolisch op koers moet houden.
Sun Alliance
Sun Alliance Verzekering, eveneens behorend tot de Royal & SunAlliance Global Group, is op een later tijdstip aan de beurt voor een naamswijziging en nieuw logo. Een precieze datum is niet vastgesteld. Voor zijn vertrek in maart dit jaar, zei directeur Joop Waterreus (AM 3. 1997, pag. 35) nog dat naamsverandering geen haast heeft. “Te meer omdat verwarring met Royal Nederland, een 100%-dochter van Aachener & Münchner, moet worden voorkomen. Met Royal is afgesproken dat er over twee jaar een evaluatie plaats vindt aan de hand waarvan er alsnog een mutatie kan plaatsvinden.”
Het nieuwe logo.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.