nieuws

Nieuwe lijfrente- koopsom Levob

Archief

Levob heeft een nieuwe lijfrentekoopsom in beleggingseenheden geïntroduceerd.

De Aandelen Koopsom – minimale premie f 6.075 – belegt in het Levob AEX+ Fonds, een fonds dat zich spiegelt aan de AEX-index. Levob kende al veel langer een unit-linkedlijfrenteproduct, de Hollands Glorie Polis, waarbij belegd kan worden in tien individuele AEX-fondsen.
De minimale duur van de Aandelen Koopsom is vijf jaar, de maximale duur 40 jaar. Bij overlijden tijdens de verzekeringsduur wordt 90% van de beleggingswaarde uitgekeerd, en maximaal de gestorte koopsom. De overige 10% (negatieve overlijdensrisicopremie) wordt maandelijks als bonus toegevoegd aan de nog levende verzekeringnemers.
Het investeringspercentage bedraagt 90% van de koopsom als de looptijd 5 tot 15 jaar is; 91% bij een looptijd van 15 tot 30 jaar en 92% bij een langere looptijd. Het investeringspercentage wordt losgelaten op de koopsom minus eenmalig poliskosten van f 250. Andere kosten zijn de verkoopkosten (0,25% per jaar) en de beheerskosten (0,25% per jaar). Bij het Levob Stallingsfonds, waarnaar in het laatste jaar kan worden geswitcht, zijn de beheerskosten 0,5% per jaar.
De Aandelen Koopsom kent geen performance related fee zoals de Hollands Glorie Polis. De systematiek houdt in dat Levob bij hogere rendementen dan 12% extra kosten (30%) in rekening brengt. De tussenpersoon kan bij het verkopen van een Aandelen Koopsom een afsluitprovisie van 7% tegemoet zien, mits de looptijd minimaal tien jaar is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.