nieuws

Nieuwe franchiseketen werkt met retourprovisie op hypotheken

Archief

De nieuwe franchiseorganisatie De Nieuwe Hypotheken rekent aan klanten een vast adviestarief en geeft retourprovisie op hypotheek en polis.

Een jaar geleden begonnen initiatiefnemers Walter van der Meer (voormalig accountmanager Leven bij Nationale-Nederlanden) en fiscaal jurist André Schatteleijn op proef met een winkel in Rotterdam. Dat leidde tot spontane aanmeldingen van tussenpersonen in Delft en Enschede, die op dezelfde wijze als De Nieuwe Hypotheken wilden gaan werken. Inmiddels heeft de keten ook een vestiging in Den Haag, waarmee het totaal op vier is gekomen.
“Het concept is simpel”, zegt Van der Meer. “Ons vaste tarief voor een hypotheekadvies is _ 1.500. Wat er verder aan provisie op hypotheek en polis binnenkomt, wordt uitgekeerd aan de klant. Nu de hele organisatie qua administratie en marketing staat, zullen we het komend jaar wat meer naar buiten treden. Ons doel voor 2007 is dat de klant de weg naar ons moet weten te vinden.”
Rabobank
De Nieuwe Hypotheken werkt samen met de dertig grootste hypotheekverstrekkers en is nog in onderhandeling met Rabobank. “Tussenpersonen die franchisenemer willen worden, kunnen zich aanmelden”, zegt Van der Meer. “Binnen het intermediar zijn er veel mensen die zich tot onze manier van werken aangetrokken voelen. Omdat het werkelijk transparant adviseren is. Ik verwacht als organisatie dit jaar minimaal te verdubbelen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.