nieuws

Nieuwe aansprakelijkheidspolis Fortis voor zorginstellingen

Archief

Fortis Corporate Insurance (FCI) heeft een nieuwe aansprakelijkheidspolis ontwikkeld voor instellingen in de gezondheidszorg, met uitzondering van ziekenhuizen.

De nieuwe polis kent een ruime kring van verzekerden, onder wie zorgcliënten, vrijwilligers en leden van klachtencommissies.
Het nieuwe product biedt onder meer dekking voor:
– vermogensschade van cliënten;- gemotoriseerde rolstoelen en invalidewagens;- letsel van bezoekers zonder dat er van aansprakelijkheid sprake is;- aansprakelijkheid als uitvoerder van medische experimenten als bedoeld in de Wet Medisch-wetenschappelijk Onderzoek met mensen (WMO);- aansprakelijkheid voor sexuele gedragingen, tenzij het de eigen aansprakelijkheid van zorgcliënten betreft;- opzichtschades.Met het oog op een beter risicomanagement is FCI een samenwerking aangegaan met het Nijmeegse SMI, een adviesbureau dat zich gespecialiseerd heeft op het terrein van schadepreventie en -behandeling in de gezondheidszorg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.