nieuws

Nieuw sausje over koopsom De Goudse

Archief

De Goudse heeft een nieuw sausje gegoten over de unit-linkedlijfrenteverzekering tegen koopsombetaling.

De koopsompolis is ontwikkeld in samenwerking met effectenbank Van der Hoop, waarin De Goudse een belang van 10% heeft. Vorig jaar kreeg het product de naam Rendementskoopsom opgeplakt, dit keer luidt de benaming Vermogens Koopsom. Het rendement van de belegde premie is voor 80% afhankelijk van Europese aandelen (Euro Stoxx 50-index) en voor 20% van Amerikaanse (Dow Jones).
De looptijd van de beleggingsverzekering met lijfrenteclausule is 10, 15 of 20. Van de premie – minimaal 1.750 euro, oftewel f 3.857 – wordt vooraf 10% aan kosten ingehouden, plus een per looptijd wisselend bedrag: f 495,80 bij 20 jaar, f 396,70 bij 15 jaar en f 297,50 bij 10 jaar. De provisie bedraagt 7% van de koopsomstorting. Als voorbeeldkapitaal geeft De Goudse bij een koopsom van f 12.150 en een looptijd van 15 jaar: f 126.183.
Aan het einde van de looptijd is de investeringspremie gegarandeerd. Bij overlijden van de verzekerde voor de einddatum volgt een nabestaandenlijfrente op basis van 90% van de opgebouwde waarde. Inschrijving is mogelijk tot en met 1 april.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.