nieuws

Nieuw pensioenproduct van NN

Archief

Nationale-Nederlanden heeft onlangs het eerste NN Prestatie Pensioen gesloten. Deze beschikbarepremieregeling biedt werknemers drie beleggingsvarianten.

De eerste handtekening onder een Prestatie Pensioen-contract kwam van grafisch bedrijf DiMS! in Lichtenvoorde. “De werkgever zegt jaarlijks een pensioenpremie toe die kan worden belegd in diverse fondsen. Werknemers kunnen zelf bepalen waarin zij willen beleggen”, licht NN toe. “Uniek is dat werkgevers hun werknemers kunnen laten kiezen voor het innovatieve Lifecycle Beleggen, waarbij het portefeuillebeheer volledig door specialisten van ING wordt gedaan.” Bij deze methode, die ook door Delta Lloyd en Zwitserleven wordt gehanteerd, wordt steeds veiliger belegd naarmate de pensioendatum nadert.
Naast Lifecyle Beleggen zijn er de opties Beleggen met Gemak (een beleggingsmix gebaseerd op het eigen beleggingsprofiel) en Zelf Beleggen. Bij Beleggen met Gemak is er keuze uit vijf Dynamic Maix Funds. Eventueel kan een door de werknemers te bepalen deel van de pensioenpremie (tijdelijk) tegen een variabele spaarrente worden ingelegd in de NN Pensioen Spaarverzekering.
Zelf Beleggen biedt keuze uit meer dan twintig beleggingsfondsen, waarbij de werknemer zelf actief de portefeuille moet beheren. Ook bij deze variant kan een deel worden gespaard op de NN Pensioen Spaarverzekering.
Aanvullend kunnen bij alledrie de varianten een partnerpensioen bij overlijden voor pensioendatum en een aov-dekking worden gesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.