nieuws

Nieuw onderzoek naar oorzaak van brand Armando-museum

Archief

Een onderzoeksrapport van Delta Lloyd heeft het Openbaar Ministerie in Utrecht doen besluiten opnieuw onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand in het Amersfoortse Armando-museum vorig jaar oktober. Het rapport wijst de firma D.I. Dak-, Zink- en Loodgieterswerk als schuldige aan voor het ontstaan van de brand.

Volgens justitie bestaan er zodanig veel verschillen tussen het onderzoek van Delta Lloyd en dat van de politie, dat er meer getuigen verhoord moeten worden en nader forensisch onderzoek moet worden gedaan.
Vlak na de brand was de politie tot de conclusie gekomen dat de oorzaak niet met zekerheid kon worden vastgesteld. Daar hebben niet alle betrokken partijen zich bij neergelegd, omdat op het moment dat de brand uitbrak de loodgieter, in opdracht van gebouwenbeheerder SRO, met open vuur aan het werk was aan de dakgoot van het gebouw. Dat was reden voor Delta Lloyd, de verzekeraar van de tevens in de as gelegde dagopvang die naast het museum was gevestigd, om zelf een onderzoek in te stellen.
Bij de brand gingen 63 werken van kunstenaar Armando verloren. Van de Elleboogkerk, waarin het museum was gehuisvest en die was verzekerd door Allianz, bleven alleen de muren overeind. De schade loopt in de miljoenen euro’s. De schade aan de dagopvang bedraagt _ 1,5 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.