nieuws

Niet winstgevend

Archief

De aanvullende ziektekostenverzekering is niet langer winstgevend voor verzekeraars. “De schadelast op de aanvullende dekkingen is in 2006 sterk toegenomen. Van oudsher verdienen zorgverzekeraars op de aanvullende polisen, maar dit jaar is dit heel beperkt”, zegt statistiekbureau Vektis.

De winst- en verliesrekening van zorgverzekeraars laat verder zien dat de gemiddelde zorgverzekeraar geld heeft toegelegd op de basisverzekering. “De lasten zijn hoger dan de baten”, stelt Vektis. Het bureau noemt oorzaken als 300.000 nieuwe verzekerden, steeds minder verzekerden met een eigen risico (in 2006 nog maar 5%) en meer beroep op tandartsen, paramedici en huisartsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.