nieuws

Nibud maakt financiële test voor jongeren

Archief

Budgetterings-instituut Nibud heeft onder het motto ‘Ben ik een financiële ramp of heb ik mijn (financiële) zaakjes goed voor elkaar?’ op de site http://www.jeugd-en-geld.nl een test gemaakt die jongeren inzicht geeft in hoe zij met hun geld omgaan. Het Nibud heeft de test ontwikkeld omdat 60% van de werkende jongeren aangeeft betalingsproblemen te hebben.

Uit eerder Nibud-onderzoek blijkt verder dat 32% van de jongeren die zelfstandig wonen, rekeningen heeft openstaan die al betaald hadden moeten zijn. Ruim een zesde van alle mensen die hulp zoeken bij schuldhulpverleningsbureaus is jonger dan 25 jaar. Ter ondersteuning heeft het Nibud het boek ‘Op jezelf… en je financiën’ uitgebracht. Te bestellen via http://www.nibud.nl
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.