nieuws

NHG: verdubbeling gedwongen verkopen met verlies

Archief

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft in de eerste drie kwartalen 82

724 Nationale Hypotheekgaranties (NHG’s) verstrekt. Dat is 18% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Er waren 445 (2004: 331) gedwongen verkopen met verlies met een gemiddelde schade van € 35.000. De verwachting is dat dit jaar zo’n zeshonderd huishoudens hun woning met verlies zullen verkopen. Directeur Karel Schiffer ziet de komende jaren een stijging van het aantal gedwongen verkopen met verlies tot 1.500 per jaar. “Dat is in een normale markt waarin de prijzen van koopwoningen conform inflatie stijgen een normaal niveau. We moeten er in Nederland alleen weer even aan wennen dat aan het hebben van een eigen woning financiële risico’s zijn verbonden.’ 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.