nieuws

Nettowinst HDI fors gestegen

Archief

HDI Verzekeringen heeft vorig jaar vooral dankzij een flink gedaalde schadelast een nettowinst geboekt van € 9,6 (4,0) mln. De industriële verzekeraar zag de brutopremieomzet met 5% stijgen tot € 206,1 (196,1) mln; een vrij magere groei vergeleken met de omzetstijgingen van 20% en 33% in de afgelopen twee jaar. “De premiestelling in de voor ons zo belangrijke co-assurantiemarkt tendeert in de richting van lagere niveaus”, zegt HDI.

De brutoschadelast daalde in 2004 ruim 41% tot € 106,8 (182,0) mln. Dat verschil wordt grotendeels verklaard door een lager schadeniveau in de branche Brand (€ 44,9 mln tegen € 107,3 mln in 2003). Het technisch resultaat verbeterde van € 6,3 mln tot € 11,7 mln, vooral door betere resultaten in Transport en Ongevallen en ziekte.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.